Tuesday, September 27, 2016

TESTIMONI Premium Beautiful 2016

Nov 2013 - 28thn preggy 8bln selepas 1tahun berkahwin,  reason pakai PB sbb period tak teratur, lepas 2bln pakai PB pregnant Zahin alhamdullilah...

Jan 2014 - 29thn berpantang dgn PB hari ke22, best sgt sbb mudah hook je tak perlu bantuan org lain, luka cpt baik, bengkak susu terkawal, rahim terletak baik..

June 2015 - 30thn lebih slim dari sebelum mengandung walaupun berat sblm preggy 42kg, berat maintain at 45kg lepas bersalin...

Sept 2016 - 31thn 6months preggy 2nd baby... Doakan yg moga selamat semua nye... Akan due end Dec 2016 and berpantang dgn set Premium Beautiful yg sama yeahh...

BERBALOI BALOI...
Da la LIFETIME WARRANTY, tak perlu beli set berpantang yg lain da sbb tak expired pun masih bole pakai... PB jaga badan kita dgn baik...

PaKai PB bkn harini pakai esok aku da kurus.. Tp pakai utk LONGTERM RESULT ๐Ÿ˜Š๐Ÿ‘๐Ÿ’ช

Ana bole la kurus kecik molek!!!
Aiyooo tak kan nk tunggu besar baru nk jaga ye dok...
Orang kurus ke gemuk ke risiko dpt penyakit sama je.. 

Apa ye MASALAH NORMAL ORG KURUS??? Betulllll takkkkk
๐Ÿ˜ฃ gastrik/migrain
๐Ÿ˜ฃ period tak teratur
๐Ÿ˜ฃ buncit/lemak tak sekata
๐Ÿ˜ฃ sukar kawal nafsu mkn
๐Ÿ˜ฃ sakit pinggang/belakang
๐Ÿ˜ฃ poster badan bongkok
๐Ÿ˜ฃ masalah rahim jatuh dll

Tapi semua ni bole dibantu jika kita ikhtiar dgn Pemakaian Premium Beautiful... Tak caya, cuba sendiri ye ๐Ÿ˜†

Ana pakai Ana jual ๐Ÿ˜๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜

SPECIAL OFFER PM 0102683889

www.farhanaramli.com

#PremiumBeautiful #SetBerpantang #SetBersalin #SetKurus

Wednesday, September 21, 2016

Shake ME Mixed Soybean Protein with Garam Buluh

apa itu SHAKE ME????

Shake Me ni adalah MIXED SOYBEAN yg ada sedikit campuran GARAM BULUH untuk diminum seharian. kira mcm everyday protein yg bagus n boleh mengenyangkan.

yg best tentang Shake Me adalah element Garam Buluh sbb dia berfungsi sebagai DETOX dalam badan si pengamal. selain mengenyangkan kira dia bantu meyingkirkan bahan yg xbaik dlm badan n darah kita.

Ana highly rekemen uolls try Shake ME sebab ianya sesuai sgt utk kekita yg sibuk bekerja seharian n ianya bagus utk...

- working adults
- growing children & teens
- the elderly
- vegetarians
- people who get tired easily
- people who in weight management

1KOTAK 20sachets RM118 FREE POSTAGE

SPECIAL PRICE PM ANA 0102683889

www.farhanaramli.com

Sunday, September 4, 2016

FREE TRIP TO BEIJING AUG 2016



5 hari 3 mlm journey Tlc bersama hampir 1000 qualifier Shom yg lain adalah satu pengalaman yg paling manis utk dimuatkan didalam kalendar 2016..

Perjalanan selama 5jam50mnit penerbangan Malaysia Airlines menjadi pilihan Shom pd kali ini

Setibanya di Beijing Capital Airport jam 1 pagi waktu tempatan, kami perlu berjalan dan menaiki tren airport sejauh hampir 20minit utk tiba di Imigresen kaunter, tidak boleh bayangkan betapa luasnya Beijing Airport , boleh dikira luasnya hampir 3 kali ganda KLIA

Hari pertama di Beijing kami dibawa ke Great Wall utk menikmati pemandangan indah di waktu pagi, dan for sure utk mengabdikan kenangan indah di lensa kamera kami. Di sini kami diberi waktu memanjat anak tangga Great Wall selama 2 jam sahaja dan melakukan aktiviti bebas bersama kumpulan

Gambar berkumpulan bersama jalur gemilang tanda kami wakil TLC telah tiba di sini

Destinasi kedua selepas menikmati makan tengah hari ... Kilang Sutera
Disini kami ditunjukkan bagaimana proses kain sutera dibuat , yang hasil pengeluarannya dalam bentuk kain pasang ataupun penggunaan lain seperti alas cadar ataupun selimut tebal. Oleh kerana rombongan kami adalah dengan jumlah besar maka mereka memberikan special offer untuk kami semua yang harganya jauh lebih murah jika dibandingkan dengan harga pasaran di Malaysia

Destinasi akhir kami pada waktu petang ialah melawat ke Stadium Olimpik sarang burung..China menjadi tuan rumah sukan Olimpik pada tahun 2008...Menurut tour guide kami stadium olimpik ini tidak digunakan lagi untuk mana mana acara sukan dan ianya sekarang hanyalah sebagai tempat lawatan sahaja, jadi kami juga datang seperti pelawat lain iaitu untuk bergambar sahaja

Sebelum menikmati makan malam dan pulang ke hotel kami singgah ke Pasar Xiu Shui yang terletak bersebelahan jalan Stadium Olimpik ini

Ini adalah destinasi beli belah pertama kami. Segalanya sudah dirancang oleh tour guide kami memandangkan mereka sangat arif dengan lokasi terbaik untuk membeli belah. Pasar Xiu Shui ini adalah lokasi beli belah untuk cenderamata sahaja, dan setibanya kami didalam kedai kelihatan begitu sibuk sekali tauke kedai melayan pelanggannya dan rombongan kami sangat memenuhi kedainya. Ternyata harga sangat berpatutan dengan promosi yang ditawarkan bagi setiap item

Hari kedua jadual lawatan kami bermula jam 7.15pagi. Setelah siap bersarapan di hotel kami menaiki bas kumpulan masing masing bersama tour guide menuju ke Stesen Keretapi Beijing. Pagi ini kami akan merasa menaiki Bullet Train ke destinasi Tian Jin. Dengan terjalinnya kerjasama pengurusan stesyen keretapi dengan Shom, kami semua mendapat layanan istimewa di mana bas persiaran kami dibenarkan untuk parking betul betul dihadapan entrance stesyen yang mana secara praktikalnya penduduk tempatan perlu parking di luar kawasan stesyen dan perlu berjalan kaki sejauh 20minit untuk memasuki kawasan stesyen. 

Ok , Shom telah charter 1 full train untuk semua usahawan dari group A-F
kami pun tidak pasti kami adalah kumpulan keberapa yang telah menaiki train ini , yang pastinya kami tidak perlu beratur panjang untuk membeli tiket memandangkan Shom telah booked awal tiket untuk kami semua yang berjumlah 1000 orang ini

Laluan Bullet Train ini dari Beijing ke Tian Jin sejauh kira kira 161 km mengambil masa 30minit sahaja dengan kelajuan max pada hari ini 293km/j. Fuhh... Memang laju kan

Setibanya kami di Tian Jin, bas persiaran sementara telah menanti kami di luar stesyen. Bas ini hanya membawa kami untuk bersiar di kawasan Tian Jin sahaja sementara bas persiaran utama kumpulan kami menanti kami di stesyen keretapi Beijing. Ok, di Tian Jin kami dibawa ke satu tempat yang sangat popular bernama Italian Style Street. Di sini semua bangunan mengikut ukiran dan bentuk di negara Italy. Sangat cantik untuk bergambar dan kami semua tidak melepaskan peluang yang sangat berharga ini

Setelah hampir 2 jam menghabiskan masa di sini, kami dibawa untuk makan tengah hari di restoran yang telah ditempah khas disekitar bandar Tian Jin

Selepas sudah menjamu selera kami dibawa semula ke stesyen keretapi untuk pulang semula ke Beijing menaiki Bullet Train 

Pengalaman yang sangat indah di hari kedua menaiki Bullet Train. Walaupun kelajuan keretapi ni memang seperti kelajuan peluru tetapi keadaan berada didalam adalah sangat selesa dan kami bebas untuk berdiri untuk mengambil gambar atau video ikut keselesaan masing masing. Ternayata teknologi China ini sangat maju berbanding dengan negara yang seangkatan dengannya

Setibanya kami di Beijing kami dibawa pulang ke hotel menaiki bas persiaran kami dalam pukul 4 petang untuk persediaan awal Gala Dinner pada waktu malamnya. Di sini waktunya sama dengan waktu di Malaysia tetapi mataharinya terbil awal dan terbenam pun awal sejam, jadi Gala Dinner kami pun bermula awal sekitar jam 6.30 petang...time tu macam dah senja, matahari dah nak terbenam

Gambar gambar kenangan Gala Dinner , semua pun cantik cantik...

Selepas habis Gala Dinner lebih kurang jam 11.00 malam, kami pergi kopi kopi di seberang jalan Hotel...kebetulan salah seorang dari kami adalah birthday girl..so kami buat surprise untuk dia...actually husband dia dah plan awal awal..hehe

Jumaat, hari terakhir kami di sini..
Seperti biasa kami bersiap awal..sebab pagi ni terus check out ..

Jam 630 pagi macam biasa breakfast dulu kat hotel, dan berkumpul di luar hotel tunggu bas seawal 715 pagi

Pagi ini destinasi pertama kami ialah Forbidden City.. Ianya adalah sebuah kota lama..ataupun lebih senang difahami sebagai kawasan kerajaan lama China Dinasti Ming dan Ching sekitar 600 tahun yang lepas..

Lokasi ini adalah antara lokasi paling favorit dan sangat ramai pengunjung datang...menurut Tour Guide kami, Forbidden City dikunjungi ribuan pengunjung saban tahun. Setibanya kami di sini, kelihatan ribuan pengunjung yang majoritinya adalah penduduk China sendiri. Mereka semua beratur panjang dan ada juga yang berasak asak walaupun cuaca panas tetapi tidak terik pada hari itu..
Kami diberitahu yang ada diantara pengunjung rakyat China yang datang ke sini hanya sekali seumur hidup mereka dan mungkin tidak berpeluang lagi untuk datang semula ...memang masuk akal kerana negara China adalah sangat luas dan populasi rakyatnya mencecah 13billion penduduk..

Dari luar pintu utama kelihatan hanya satu bangunan besar seperti istana yang amat tersergam indah..tetapi itulah uniknya binaan mereka dan teknik kejuruteraan mereka walaupun sudah berabad lamanya...

Sebaik sahaja melangkah masuk kedalam bangunan utama kelihatan satu lagi bangunan yang sama tersergam dihadapan kami..wahh this is really amazing..
Sebenarnya terdapat banyak bangunan yang serupa dibina di dalam kawasan Forbidden City ini..semua bangunan dibina diatas satu garis lurus dan setiap bangunan memainkan peranan yang berbeza untuk kerajaan mereka...boleh dikatakan Forbidden City ini ibarat Putrajaya..pusat kerajaan macam tu lah lebih kurang..

Gambar gambar kumpulan kami di sekitar dalam kawasan Forbidden City, terbayangkan drama drama kungfu China dekat tv3 masa kecik kecik dulu pulak...

Menurut cakap cakap orang , Maharaja  China dahula ada banyak Isteri dan gundik seramai beribu orang dalam satu satu masa pemerintahan..tetapi mengikut sumber yang boleh dipercayai, paling ramai gundik raja adalah sekitar 100-200 orang sahaja dalam satu satu masa pemerintahan
Dan didalam istana terdapat kira kira 8000 bilik 


Destinasi kami seterusnya ialah makan tengah hari di restoran nasi Padang, uniknya restoran ini dekorasinya yang sangat cantik seperti didalam istana..

Selepas siap makan tengah hari kami dibawa ke Masjid Niu Jie untuk bersolat zohor..

Selepas siap solat, kami di bawa ke lokasi membeli belah kedua sepanjang kami berada di sini..Tian An Men Square, disini bermacam jenis barangan boleh dibeli dengan kualiti yang ada standard dan boleh tawar menawar sehingga kata sepakat dicapai...kami diberi masa sehingga jam 4 petang sebelum berangkat ke destinasi berikutnya iaitu menikmati makan malam awal disebuah restoran yang telah ditempah khas oleh Shom

Selepas siap menjami selera kami dibawa menyaksikan aksi akrobatik di sebuah lokasi seperti panggung wayang besar..

Selepas selesai menyaksikan aksi akrobatik kami dibawa ke lokasi terakhir membeli belah iaitu di Wang Fu Jin Shopping Street..di sini adalah lokasi shopping yang ada standard dan harga tetap...bermacam barang branded ada dijual disini seperti di Malaysia umpamanya Mid Valley megamall ataupun Pavillion

Waktu tepat menunjukkan jam 9.00 malam, kami berangkat ke Lapangan Terbang Beijing. Oleh kerana check point untuk sampai ke final gate amatlah jauh dan untuk mengelakkan keciciran maka kami di bawa awal untuk check in airport walaupun jadual penerbangan pulang kami adalah pada pukul 1.30 pagi waktu tempatan

Tepat jam 2.00pg kami semua telah selamat memasuki perut kapal terbang dan selamat tiba di lapangan terbang KLIA pada jam 8.00pagi waktu Malaysia

Thursday, September 1, 2016

HARGA SABUN EZICLEAN MURAH KL SELANGOR (SERBUK PENCUCI PAKAIAN)

SESUAI UNTUK MENCERAHKAN KOTORAN DEGIL PADA PAKAIAN TANPA MELUNTURKAN WARNA


Serbuk pencuci pekat Eziclean dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik dan mesra alam. Ia mengandungi pencegah karat dan bahan anti-endapan semula. Produk ini mempunyai natrium tripolifosfat, 3 jenis enzim, pencerah optik, kurang berbuih dan pekat formulanya. 

Sabun Eziclean dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik, bahan pencegah karat dan bahan anti-endapan semula. 

Serbuk pencuci pekat Eziclean tidak mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda. Sabun Eziclean kurang berbuih dan ianya berbau haruman bunga-bungaan.

Sabun Eziclean mengandungi pencerah optik untuk memastikan pakaian supaya kekal kelihatan cerah dan baru.

Harga Sabun Eziclean MURAH KL dan Selangor RM23/1kg paket

Harga Sabun Eziclean MURAH KL dan Selangor RM23/1kg paket

Harga Sabun Eziclean MURAH KL dan Selangor RM23/1kg paket

BELI BORONG SABUN EZICLEAN atau JADI AGENT JUALAN SAHUN EZICLEAN dengan BELIAN BORONG SABUN EZICLEAN 12paket keatas dengan HARGA BORONG HARGA MURAH SABUN EZICLEAN

CALL/SMS/WA FARHANA 0102683889 / 3845



Wednesday, August 3, 2016

Pakej Melancong Percuma 2016

Kisah Ana bersama Team Top Leaders Circle & Company SHOM rasa mcm mimpi bole melancong secara percuma.


bulan ni fly ke Beijing...
bulan ni jugak company da announce our next free trip will be Italy & Makkah...

masa Ana mula biz tak pelik bab trip sebab memang tak impikan utk pergi, tahu tak mampu so byk berangan je hehe..

tp bila tengok balik senarai tempat yg Ana da pergi dengan SHOM rasa bukan mimpi da sekarang ni...

Shanghai
Hungary
Austria
Vietnam
Osaka
Beijing

soon Italy & Makkah will be in the list...

walaupun pernah da pergi Umrah, mana tau kali ni bole pergi dgn encik suami & keluarga pulak kan ๐Ÿ˜๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜

Maybe kali ni lebih ramai berpeluang utk pergi bersama dengan plan & idea #MiniStokisTLC jadi jika ada kawan2 yg berminat Ana open utk penyertaan, tunjuk ajar AtoZ Ana akan ajar, mana tau kali ni rezeki utk jana extra income RM1000-5000 sebulan ๐Ÿ˜Š

#PremiumBeautifulExpert
#TopLeadersCircle
#MiniStokisTLC
#Farhana0102683889
#PakejMelancongPercuma
www.farhanaramli.com

Wednesday, June 8, 2016

❤️ TIPS BERPUASA bersama Premium Beautiful

Hi semua..
nak share tips pd semua pengguna PB, uolls da ada PB tu jangan la tak pakai bulan puasa ni.. rugi sangat2 tau kalau tak pakai wehhh... uolls da spend duit beli PB mesti pakai tau...

Mcm Ana ni da preggy pun rasa tak sempurna perut ni kalau tak pakai waist sbb jenis perut cpt masuk angin lg la kerap lapar skrg kan so Ana pakai jgk la tp longgar tali n hook...

Kelebihan pakai PB masa bulan puasa sgt byk, dari pengalaman sendiri yg mana GASTRIK tu insyallah mmg dia bantu... plus kurang cikit rasa lapar tu n aktif sampai ke petang, kan PB ada FIR yg melancarkan aliran darah so bagus tau takde sleepy semacam kan..

And lg, waktu terbaik utk dpt result awesome hasil pakai PB selain ketika berpantang adalah ketika BERPUASA... sbb berpuasa ni sah2 kita jaga makan siang kan tp malam jgn pulak terover makan, jadi utk yg jenis tak bole control makan memang kami suggest pakai PB ni ye. 

Pakai 1set tau biar poster badan tu cantik raya ni nak pakai BAJU RAYA, waist tu pakai bg ada bentuk cikit pinggang tu biar pakai baju tak nampak bebayang MUNCIT PERUT tu hehe...

Selamat Berpuasa PB Lover ❤️

ps. : Nak promo PB Raya bole pm Ana, ada special offer tau ๐Ÿ˜ setahun sekali ๐Ÿ˜Š

#SabarKalauNakCantik
#BeautyIsPain
#PremiumBeautiful 
#PB30DaysChallenge
#BodyShaping
#PBPromoRaya

www.farhanaramli.com

Monday, April 18, 2016

KERJA PART TIME KL 2016

Kawan2 FB Ana ni ada tak sesiapa yang MEMERLUKAN EXTRA INCOME atau berminat nak mula berniaga secara online/offline tapi tak tahu cara, tak tahu nak mula & takde modal yg besar.

Ana nak bantu 10 orang sahaja untuk bermula dengan...
๐Ÿ’ตTanpa modal unless uolls nak simpan stok sendiri 2/3 units
๐Ÿ“ฆTak perlu simpan stok
(Melainkan nak COD sendiri)
๐Ÿ“ฎPostage Ana uruskan sendiri

Uolls Hanya PERLU..
๐Ÿ“ฑcopy paste
๐Ÿ“kumpul order dari pelanggan
๐Ÿ’ฐAmbil KEUNTUNGAN anda
๐ŸŽ Rewards tambahan jika prestasi 
mengkagumkan

TAPIIIIIII dengan syarat uolls mesti la...
✔Komited
✔Mahu belajar
✔Mahu buat
✔Rajin
✔Tidak putus asa

CEPAT !!! jika uolls memenuhi syarat diatas & sanggup bekerjasama dgn Ana untuk dapatkan Extra Income, Ana sudi untuk membantu.

INGAT Ana dapat bantu 10 orang terawal sahaja... bole pm Ana atau whatsapp terus ke +60102683889

Mana tau dengan cara ini bole uolls cari DUIT BELANJA RAYA tak lama lagi ni kan ๐Ÿ˜Š

Ikhlas ingin membantu,
Farhana Ramli ❤️