Tuesday, July 2, 2013

THYROID & SUKAR HAMIL

REAL STORY OF SALLEHA ROSLAN  - MASALAH THYROID
DAN KISAH PREMIUM BEAUTIFUL MEMBANTU PESAKIT THYROID




Akak ada Thyroid dari zaman sebelum kahwin. Doctor kesan dari tahun 2006.
Awal tahun 2012 Alhamdulillah hormon Thyroid akak normal dah. Tak perlu akak telan ubat beradiasi yang bakal rosak kan sel2 otak akak dan sel2 otak anak2 akak yg masih kecik tu.
Tak perlu lagi jadikan HUKM tu rumah kedua untuk amik darah dan berejam jumpa doctor.

Thyroid ni semua org ada...tinggal normal dengan tak normal je.
hormon thyroid ni tempat dia dekat2 dgn peti suara kita.
hormon thyroid ni la yg mengawal semua organ badan kita termasuk organ peranakan kita.

Memang betul, majoriti org yang ada thyroid SUKAR HAMIL... dan bila hamil risiko dia tinggi utk ibu dan nauzubillah ada effect utk bayi.bila hamil, doctor memang akan pantau kita selalu. dan details scan confirm perlu dijalankan untuk kenalpasti organ dalaman bayi dalam keadaan sihat atau tak.

Jangkamasa doctor sarankan untuk makan ubat thyroid hanya la 3 tahun je. kalau lebih dari tu risiko untuk dapat sakit buah pinggang pulak.sbb dos ubat thyroid memang bagi kesan untuk tulang dan buah pinggang.

Antara risiko lain, thyroid boleh akibatkan sawan dan mati mengejut sbb dia kacau organ utama kita iaitu jantung..org yg ada thyroid jantung dia tak stabil...denyutan dia lain dari denyutan biasa sbb terlalu laju.

Dan Thyroid ni kalau lebih dari 3 tahun serius dalam diri kita, risiko kanser anytime boleh jadi.


Simptom orang yang ada Thyroid ni adalah :
ni untuk hyper thyroid ye.
-makan banyak tapi badan kurus je.
-kuat berpeluh 
-kalau bawa dia gi kutub utara pun dia tetap rasa panas memanjang
-baran, keje dia nak marah je.
-muka cengkung
-mata tersembul
-jantung laju semacam
-kuat tido..tapi tenaga dia banyak

kalau hypo thyroid pulak simptom dia adalah sebalik nye.

PREMIUM BEAUTIFUL ni kaedah rawatan alternatif untuk seimbangkan sebarang hormon badan yang tak stabil dan bermasalah dalam diri kita.
 
Apa salah nye cuba dulu pakai pb sbb tindakan FIR tu secara semulajadi akan stabil kan balik hormon thyroid dia. dari bertahun dia makan ubat thyroid yg tinggi kesan dia utk organ badan yg lain kan.

Kalau tak rawat, macam gambar ni lah jadi nye hormon thyroid tu. walau dah operate buang dia tetap boleh besar balik dan jadi canser. PB ada FIR yang tak sesuai untuk perumah cancer.

Setiap penyakit yg Allah beri ada ubat nye.
In shaa Allah mungkin PB jadi perantara untuk stabil kan hormon thyroid yang biasa nye jadi punca utama seseorg tu sukar hamil.





CALL / SMS FARHANA

+6010 268 3889
Post a Comment