Thursday, December 5, 2013

KULIT SENSITIF BERJERAWAT & BB PLUS COLLAGEN

CREDIT TO : IYNAS OMAR
TESTIMONI BBPLUS COLLAGEN
www.iynasomar.com

I ingat lagi masa umur 17 tahun, I berdiri depan cermin bilik I, dan I cakap pada diri sendiri:

"Suatu hari nanti aku akan dapat kulit cantik dan bersih macam diorang tu"

"Diorang" merujuk kepada hot chicks masa zaman sekolah. Biasa laa mana-mana sekolah mesti ada sekumpulan hot chicks yang chumels, kulit mulus gebu tanpa cela sikit pun. Tak macam I seawal umur 16 tahun dah diserang jerawat bertubi-tubi.




So in this entry I nak cerita pengakuan testimoni diri sendiri sepanjang menggunakan BB Plus Collagen. At this point of time, I da masuk kotak kolagen BB Plus yang keenam. And haven't thinking of giving it a stop coz I nak start jaga dari awal kandungan kolagen dalam badan I. Uols tau tak kolagen badan dalam badan kita akan berkurang sebanyak 1.5% setiap tahun bermula umur 25 tahun?

Memang ada banyak testimoni BB Plus Collagen nie, but I only believe in my real life testimoni. I boleh cakap my skin once antara yang paling teruk dan susah nak jaga. Sensitif terlebih satu hal, berminyak satu hal, jerawat non-stop keluar satu hal, parut jerawat merata satu hal, muka merah satu hal. Dah berapa hal dah tu? Umur baru 26 tapi kulit da macam 30-an..ngeri..huhu..


For those of my friends yang kenal I since Tingkatan 4, you all tau betapa saat tu bermulanya kulit I menghasilkan jerawat bertubi-tubi. Seawal umur 16 tahun I dah pergi buat facial, sebab I tertekan bila balik kampung ja, sedara-mara semua tanya apa dah jadi dengan kulit I teruk sangat. Bayangkan untuk seorang remaja perempuan umur 16 tahun dah dapat feedback kulit macam tu. Up until one point, I frust sangat, keluar dari rumah makcik I menangis, then arwah Baba datang kat I dan peluk I, saying everything would be ok..true story..

Arwah Baba I yang keluarkan duit untuk facial, teman I pergi facial. Masa tu I guna produk yang tengah hangat masa tu, F*****. It was very good, for few months. You know, awal-awal kulit da kena bahan kimia, memang tak tahan lama. Pastu tukar Tea Tree Oil, pastu tukar lagi. Namakan je laa apa produk kat farmasi yang boleh tolong I hilangkan jerawat dan parut jerawat, semua I try. Nothing seems to be working well with my very sensitive and oily skin. Sampailah umur I 20 tahun, I dah jadi lali.



Jerawat dan parut everywhere
Mekap pun nampak jerawat jugak

Muka I kurang produce jerawat di negara sejuk. Sebab kulit tak berminyak kan. High maintenance kulit I nie.
Balik Malaysia je, toing! Sebijik demi sebijik jerawat keluar. Nampak tak bawah dagu tu? I was 23 this time.

Tahun 2010 I diperkenalkan dengan satu produk international yang da agak lama bertapak di Malaysia. Totally botanical ingredients. Finally no chemical. Harga agak mahal tapi masa tu da keje so bagi I memang dah sampai masa dan jadi keperluan untuk jaga kulit muka betul-betul. Memang bagus, I pakai for more than 2 years. Muka dah tak merah dan lebih lembut, parut jerawat sedia ada pun semakin pudar. Tapi, tetap tak selesaikan masalah jerawat I tetap keluar setiap bulan. Masa tu I tau, it is not all about skin care, tapi dalaman I jugak. Ramai cakap I resdung tapi bila check, bukan resdung. Something wrong with my hormones inside.

I decided to go for dermatologist. I google dermatologist yang bertauliah, tanya kawan-kawan, and I found one nearby TTDI. So I went, and I was prescribed with Roaccutane. I google pasal Roaccutane, ia adalah sejenis ubat yang sangat kuat untuk membunuh kuman jerawat dalam badan. Kesannya muka akan jadi sangat kering. Memang betul. Bibir I selalu sangat kering sampai boleh kopek tapi tak rasa pedih langsung! Lagi kesan sampingan, tak boleh mengandung bila consume ubat nie. Kalau nak kawen kene stop 2-3 months before coz ubat nie affect baby. Basically Roaccutane plays with our hormones. Bila main dengan hormon nie, bentuk badan pun affected sekali.

Consume this for about 8 months
Raya 2012. Muka kusam. Bentuk badan memang haywire masa nie. Umur 25 tapi nampak macam makcik.
I was prescribed with Roaccutane for 12 months, tapi tak larat nak maintain. Sebulan dekat RM400. Jerawat memang totally stop tumbuh, tapi kesannya muka jadi kering, kusam dan nampak terbakar. Badan pun mula naik. Masa inilah lepas I dipertemukan dengan Premium Beautiful, I consume pulak BB Plus Collagen. I berani cuba kolagen BB Plus nie lepas buat some research jugak. Boleh minum masa mengandung, takde side effect. Side effect kulit jadi cantik. Well, itu semua orang pun tau fungsi kolagen kan..tapi sejauh mana keberkesanannya?

I am the living proof.



Gambar sebelah kiri masih dalam prescription Roaccutane. Gambar sebelah kanan lepas consume 1 kotak BB Plus Collagen.

Raya 2012. Gambar sebelah kiri masih dalam prescription Roaccutane. Nampak macam makcik kan? Gambar sebelah kanan lepas 3 bulan dengan Premium  Beautiful dan 2 kotak BB Plus Collagen. No more makcik look.
Lepas consume 3 kotak BB Plus Collagen. Happy sgt dgn new skin. Nampak fresh and young gitu!


So, yes! Tak syak lagi BB Plus Collagen is the BEST! Ini berdasarkan testimoni diri sendiri BB Plus Collagen :-)


To know in details about BB Plus Collagen and how to consume at very affordable price of RM216 per box of 20 sachets (sehari 1 sachet sebelum tidur), dan untuk SPECIAL DISCOUNT,

ORDER NOW FOR SPECIAL PRICE
FARHANA
010-268 3889
017-744 8600
fz.farhana@yahoo.com


Till then, let's BB Plus!!
Post a Comment