Thursday, May 29, 2014

TESTIMONI MINYAK ENJIN JTX1000 GOLD


Sebelum try JTX1000 GOLD ni memang berbagai benda yang bermain dalam kepala...Tribology? mineral?..seratus lebih RM?? 1st thing aku pasti fikir poket koyak, biasa tukar miyak semi baru RM90+ ..filter cmpur upah tukar minyak total baru RM20..tapi yg ni minyak sahaja dah RM200..hmm 2nd thing kt luar sana tu mcm2 lah jenis minyak enjin yg ok..kalau tanya kedai mesti dia offer ranking2 yg bagus, harga pun bgus mcm lebih kurang jek dgn Jtx1000 Gold ni punya harga..aku pun duk lagi pening lah sbb bab kereta ni bkn pandai sgt..yg aku tau kalau harga mahal mesti BAGUS tp poket lah yg pastinya tak bagus..sbb kalau boleh bila dah pakai mesti nk maintain pakai yg sama baru kereta sedap pegi.



Balik pergi tanya kawan2 pulak lah..nasihat kawan jugaklah yg paling bgus.." hang xpyah duk pening pikir minyak ape yg bagus sbb hang bukan nk buat research pon, jaga minyak baik2 sudahlah..pakai yg harga ala kadar ckup yg penting ckup time mesti tukar" ..memang bagus nasihat dia..tapi tak menjawab persoalan yg bermain diminda ni..sbb nk tau jgk kenapa minyak JTX1000 GOLD orang duk kata bagus sgt..yelah minyak lain yg bgus kt luar tu xda pulak org duk gembar gemburkan tp yg ni duk kecoh tak ingat..bila search kt internet pulak lebih bnyk yg negetif pasal minyak JTX1000 GOLD ni..hahaha..aku rasa lagi takut nak cuba.

Try search kt internet lagi maksud apakah TROBOLOGY tu..sbb knowledge sempit tak pernah dengar lah benda ape tu..ikutkan wikipedia punya maksud dlm english "the science / engineering of interacting surfaces in relative motion.

Aku punya english level memang paras2 je..so aku pun copy paste dlm google translate, in malay its meaning "sains & kejuruteraan berinteraksi permukaan dalam gerakan relatif. Haa apekah maksudnya tu? mcm lagi komplicated lak bunyinya dalam bhasa melayu..haha.. tapi ayat smbungan dia kt situ lpas translate ialah kajian tentang geseran ,pelinciran dan memakai. Di sebabkan ada 3 benda kat situ iaitu geseran/pelinciran/memakai jadi aku pun pegang lah satu je iaitu GESERAN. Sebab minyak2 yg lain pun tentang PELINCIRAN jgk... dan memakai tu pulak aku anggap pakai minyak hitam lah, pakai ape lagi...


Tribology aku anggap dah faham sikit2 lah..korang kalau rajin buat research lah kalau nk tau lanjut pasal tribology ni. Sebab konsep kefahaman aku mmg senang sbb xnak serabut kn kepala just nk tau mksud akar dia je..sebab ape yer ringkas sgt ?? sbb wikipedia tu source yg asli, boleh pegang lah penerangan dia.. aku pegang pada konsep geseran lah fungsi tribology ni sbb pelinciran tu mmg fungsi semua myak hitam kot. Ayat mcm berbelit sikit nih..hm xpelah belum expert bg penerangan lagi ni.

Kemudian aku nk tau kenapa miyak ni mahal tp mineral je? bukan semi & bukan full syntatic.. Yg ni aku pegi tanya org yg buat demo minyak ni, dia cakap JTX 1000 GOLD ni memang mineral sahaja tiada versi semi & bukan full syntatic. Nak tau lanjut kena pegi HQ dia tengok datasheet, aku nk tgk datasheet bukan pndai pun, cuma aku tau kalau ada semi & bukan full syntatic atau mix syntatic adalah lagi mahal berbanding mineral, korang msti lagi expert dari aku.

Diantara kita semua termasuk aku kurang ambik tau pasal spec miyak itam sbb kita ikut org..asalkan bagus kita pun pakai..

Selepas cukup kilometer 7k..aku pun beli lah minyak JTX1000 GOLD ni. Nak cube jgak, perasaan membuak buak nak tau ape yg best sgt minyak ni. Diorg kata untuk first time guna better tukar skali dgn miyak gear baru dapat kepuasan max.. aku pegi cari lah myk gear tp rupa rupanya JTX1000 GOLD ni myak hitam jer xda minyak gear..so aku beli lah myak auto toyota, ngam2 time tu dh kena tukar myak gear.

1st time gerak kereta pakai JTX1000 GOLD ni mcm biasa je lah, sebab banyak guna jalan bandar so xdapat feel betul2 lagi. Then weekend aku balik kampung  guna highway, sblm start perjalanan aku isi full tank, perjalanan sejauh 130km je tp ada bukit2 sikit kena panjat..kalau bawak laju dalam sejam 15 minit camtu lah jauhnya.. start masuk hghway aku dh tekan kaw2 minyak sbb jalan dh berbukit.
Seriously , i feel different bro/beb/kawan/y'all.. haa..kereta ada rasa ringan dari sebelum..pickup memang bertambah..yang paling best myak xmakan sgt even tekan myak kuat masa naik bukit or maintain seratus lebih..masa tu jalan lurus aku maintain 140-160..hm paling terkejut smpai tol destinasi ..hanya 2 bar/ takuk minyak yg makan..yelah masa tgh drive aku xda masa sgt nk tgk bar mnyak sbb duk fokus tgk depan sbb bwk laju kot plus anak bini ada skali so kna pay more attention on driving,he biasanya kalau pemanduan mcm tu paling kurang 4-5 bar/ takuk myak makan.



Mngikut pakar minyak Jtx1000 Gold ni minyak petrol akn 10% save, & performance 30% increase. Last lupa nak cakap, aku pakai kereta Honda city...so minyak ni sesuai je untuk semua jenis kenderaan. Pendek kata, kurang geseran boleh memanjangkan hayat kenderaan kita. So mantainance untuk kerosakan kenderaan akan berkurangan. Disitu la tercipta nya PENJIMATAN sepanjang hayat kalau kita guna jaga enjin kita dengan JTX1000 GOLD ni.

testimoni dari En. Suami - Mr. Zul

BERMINAT DENGAN JTX 1000 GOLD NI
BOLEH CONTACT KAMI

010 2683889 FARHANA
013 241 6261 ZUL

HARGA KASIH SAYANG
RM 210 4liter


Harga Jtx Gold 4liter RM 210
Harga Jtx Gold 1liter RM 53


Kalau mahu harga promo boleh direct PM saya
010 268 3889 / 013 241 6261



Post a Comment