Thursday, April 9, 2015

CARA-CARA ELAK GST : BIJAK BERBELANJA

Tahun 2015 adalah mungkin tahun yg tough untuk sesetengah orang kan especially sejak GST dikenakan.. Apa kata kita belajar cara bijak berbelanja utk elak GST..

Maksud Ana is cuba kita ubah cara berbelanja kita dengan jadi pengguna bijak. My suggestion is jadi ahli dengan company SHOM murah je RM50 boleh nikmati barangan dengan harga ahli dan siap dapat bonus point berbentuk cash lagi. Ana tahu kita tiap bulan if beli barang rumah seperti sabun basuh kain, mandian, ubat gigi, tuala wanita, dan lain2 boleh cecah RM200-500 kan.. So apa kata kita ubah cikit trend berbelanja dengan bijak, sebab rangkaian barangan SHOM semua ada barang keperluan.

Bukan takat jimat tapi rangkaian barangan SHOM sangat menitik beratkan kesihatan, contoh mineral coffee kita jadikan kopi harian kita, tuala wanita tukar bioseleza. Nampak tak kita boleh berjimat sambil jaga kesihatan. Tak rugi pun if uolls faham mcm mana nak berbelanja dengan betul.

Bayangkan, kalau kita shopping kat mall just dapat point dan redeem dapat towel sebagainya. Tapi bonus point SHOM boleh dapat cash gitu, bagus kan.. Siapa la nak bagi kita duit tengah2 bulan lepas gaji habis kan. Itu if pakai sendiri je, cuba kalau kita slow2 berniaga dan pekenalankan apa yg kita guna dan pakai pada kawan2 kita, ha lagi la masyukkk.. Untung jualan lagi boleh la buat duit poket belanja harian.

Jaga poket, jaga kesihatan.. Sangt berbaloii tau...

Ikhlas Ana bgtau yg sepanjang Ana berniaga alhamdullilah duit cash ditangan tak pernah putus. If kita takde side income, tak berniaga sampai sudah kita duk cucuk duit kt atm kita sampai tinggal RM10 kan.. Huhu.. Realiti yg kadang kita tak perasan jadi pada kita. 

Cuba tanya pada diri.. SAMPAI BILA NAK MACAM NI???

jomm ubah cara berbelanja dan elak GST, sebab barangan SHOM if uolls beli tidak dikenakan GST yeahhhhh ❤️❤️❤️

Okay if berminat boleh pm Ana 0102673889 or email ke fz.farhana@yahoo.com
Post a Comment