Saturday, February 27, 2016

Melancong Percuma ke Jepun, Musim Sejuk Februari 2016

Assalammualaikum...
Hi semua hari ni Ana share pengalaman Ana melancong secara percuma ke Osaka Jepun selama 6D4N bersama team biz Top Leaders Circle dan SHOM.

Osaka adalah trip ke 4 Ana bersama company dan seperti biasa tak pernah mengecewakan Ana dengan apa yang telah company sediakan. Memang 5star dan terbaik yang telah disedikan untuk kami usahawan Premium Beautiful Expert. Nak pergi melancong sendiri agka mustahil dan mungkin tak mampu. Kalau mampu pun mengambil masa yang lama sedikit untuk kumpul duit dulu kan sebab agak mahal, mata wang di Jepun adalah Yen dan 1000 Yen bersamaan dengan RM37.

So disini Ana nak share pengalaman Ana, mana tau uolls memerlukan info yang Ana share ni mungkin boleh membantu if uolls nak ke Osakan Kyota dan Kobe kan...


Kami telah berlepas dengan penerbangan MH pada 22 Februari 2016 dengan suhu 9'c hingga 2'c sepanjang kami berada disana. Memang sejuk dan sangat sejuk bila berangin dan angin tiup kuat. Lebih2 lagi bila menjelang waktu petang lagi bertambah sejuk tau. Ana pakai baju almost 4-5lapis dan of course wajib pakai Premium Beautiful Corset untuk sentiasa warm kan badan kita selain pakai termal warmer kan. okay Ana share story melalui gambar senang kan...

TQ encik suami hantarkan ke airport dan TQ sebab sudi jagakan anak kita, next trip kita pegi sama ye..

Kami berlepas pada 11.45 malam Isnin dan tiba esok nya jam 6.00 pagi di Kansai International Airport.  Perjalanan dari KLIA ke KAX mengambil masa 6-7 jam dan beza waktu di Malaysia dan Jepun adalah 1jam awal dari Malaysia. Mean kalau 6.00 am di Jepun maka di Malaysia jam 5.00 am.

6/5 hari 4 malam di Osaka Kyoto dan Kobe secara percuma

Bersama my mentor CDM Salleha Roslan 


yeahh dapat duduk tepi tingkap hehe.. so bole tengok suasana masa mendarat kan...

my morning view.. tak tidur pun 7jam dalam flight 2kali makan dan layan 2movie hahaha...

Kami da sampai di Kansai International Airport.

 Okay Ana sambung story ke entry seterusnya untuk pejalanan Hari Pertama (Day 1 TLC in Japan) ye.. terima kasih sudi membaca entry Ana ❤️❤️❤️
Post a Comment